top of page

LivingWater

Frågor och svar (QA) om amerikansk ginseng  • Vilka symtom kan amerikansk ginseng lindra? Enligt publicerade forskningsrapporter kan amerikansk ginseng lindra symtom som diabetes, ångest, nedstämdhet, kronisk trötthet; och är fördelaktig för kognitiv prestanda, blodtrycksreglering, och symtom på klimakteriet.

  • Finns det vetenskapligt stöd för amerikansk ginsengs effekter? Ja, alla effekter som nämns här är baserade på forskningsrapporter.

  • Vilken mekanism har amerikansk ginseng som gör att den kan påverka så många fysiologiska processer? Amerikansk ginseng är en av få växter som kan påverka bildningen av kväveoxid och förbättrar samtidigt HPA-axeln (hypotalamus-hypofys-binjureaxeln), vilket påverkar det endokrina systemet och det centrala nervsystemet, reglerar stressmotstånd, känslor och många andra aspekter.

  • Vilken sorts amerikansk ginseng ska jag köpa? De aktiva ingredienserna i amerikansk ginseng, ginsenosider, kräver hetextraktion, så den bästa formen är helrot eller finhackad rot, för att bryggas som te. Dessutom, ju äldre amerikansk ginseng är desto högre är koncentrationen av aktiva ingredienser.

  • Varför ska jag välja att köpa LivingWaters amerikansk ginseng? Kvaliteten och effekten av ginsengprodukter på den svenska marknaden är inte idealisk, därför har jag skapat mitt eget varumärke. Eftersom vi själva använder produkterna säljer jag endast amerikansk ginseng som jag personligen har testat och som har bekräftad hög kvalitet. Jag är också mer än villig att svara på alla frågor när du använder amerikansk ginseng.

  • Kan amerikansk ginseng öka serotoninnivåerna? Ja, det finns forskningsrapporter som visar att amerikansk ginseng kan öka serotoninproduktionen.

  • Är amerikansk ginseng och östasiatisk ginseng olika växter? De tillhör samma ginseng familj och har många liknande komponenter, men i olika proportioner. Därför är amerikansk ginseng mindre stimulerande och lämplig för långvarig användning för de flesta människor. Dessutom har amerikansk ginseng uniq fördelarna när det gäller att lugna sinnet, hjälpa sömnen, reglera ångest och förbättra stressmotståndet.

  • Finns det åldersgränser för användning av amerikansk ginseng? Det rekommenderas att personer över 12 år använder det, medan barn under 12 år bör rådfråga en traditionell kinesisk läkare innan de beslutar.

  • När är det bästa att dricka amerikansk ginseng te? Det rekommenderas att dricka det under dagen, senast på tidig kväll. Det kan drickas både före och efter måltider.

  • Kan amerikansk ginseng ersätta antidepressiva läkemedel? Ja, förutom många fall där detta har bekräftats finns det även forskningsrapporter som stöder att amerikansk ginseng kan vara ett komplement till avvänjning från antidepressiva läkemedel och en alternativ behandling för depression.

Comments


Kungen av örter - en berättelse av ginseng

Cactus_Yunin_edited.png

Recent Posts

bottom of page